logo

€ / EUR

Válasszon a menüből

Fotósuli

Gyakorlati tanácsok amatőr fotósoknak

Szerző:

Juhász László

Kiadás éve:
2018
Leírás:
Oldalszám: 179
Méret: 236mm x 160mm 
Kötés típusa: Keménykötés
Nyelv: Magyar
Kiadó: Vámbéry Polgári Társulás
Garancia: 24 hónap
A termék kódja: JUL1
Megvásárolható: azonnal
13.64 Nettó ár (HÉA nélkül)
15 1db
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

A Fotósuli kevés elmélettel, ám annál több gyakorlati tanáccsal szolgál amatőr fényképészeknek. Gazdagon illusztrált lapjait nemcsak azok forgathatják eredményesen, akik most ismerkednek a fényképezés alapjaival, hanem a már aktívan fotózó olvasók is sokat tanulhatnak belőle.

A szerző külön fejezetet szentel a fotózás során leggyakrabban elkövetett hibáknak is, saját elrontott fényképeivel illusztrálva, mire kell vigyázniuk a digitális gépek tulajdonosainak, hogy felvételük ne a számítógép kukájában végezze.

Juhász László a kötetet népszerű cikksorozata alapján készítette, amely az Új Szó című napilapban jelent meg.

„Ahhoz ugyanis, hogy a fényképezést megfelelő szinten elsajátítsuk, elsősorban nem csúcsminőségű felszerelésre van szükségünk, hanem megfelelő tudásra, kreativitásra, jó szemre és tapasztalatra. Megfelelő kezekben egy negyvenes éves, műanyagból készült szovjet Vilia kisgép is csodákra képes…” „A Fotósuli igyekszik mindenki számára megszívlelendő, géptípustól függetlenül érvényes útmutatást adni (…) a könyvet vállaltan amatőr fotós írta más amatőr fotósoknak.”

Ízelítőül néhány gyakorlati tipp és trükk a fotósuliból:

 - Gyerekek fényképezésekor feküdjünk hasra vagy guggoljunk le - egyszeriben az ő világukban találjuk magunkat.

 - Tévhit, hogy napos időben születnek a legjobb képek: ha a felhőkön átszivárgó, szórt napfényben fényképezünk, sokkal kevésbé lesznek zavarók az árnyékok.

 - Hidegben fényképezőgépünk gyorsabban lemerül, mint melegben. Télen csak jól feltöltött elemekkel vagy tartalék akkuval induljunk fotózni.