logo

€ / EUR

Válasszon a menüből

Szlovákiai magyar szép irodalom 2007

Szerző:
Kiadás éve:
2007
Leírás:
Oldalszám: 286
Méret: 190mm x 120mm
Kötés típusa: Keménykötés
Nyelv: magyar
Kiadó: SZMÍT
Garancia: 24 hónap
A termék kódja: SzI07
EAN: 9788096968282
Megvásárolható: azonnal
8.18 Nettó ár (HÉA nélkül)
9 1db
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága a Magyarországon évtizedek óta megjelenő Szép versek és Körkép antológia mintájára 2004-től minden évben közzé tett egy-egy vers- és prózaválogatást a szlovákiai magyar szépíról előző évben megjelent alkotásaiból. Idén sem maradunk adósak az egyre népszerűbb ikerantológiával, a változás csupán annyi, hogy e reprezentatív gyűjteményt most sziámi ikerként - vagyis egybekötve - jelentetjük meg.

Az antológia összeállítására két jeles szlovákiai magyar írót kértünk fel. A prózát Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő, a versanyagot pedig Grendel lajos Kossuth-díjas prózaíró válogatta. Meggyőződésünk, hogy e két kiemelkedő, az irodalomelméletben is járatos szerző értékszempontjai kellő minőségi garanciát jelentenek, a kötethez írott utószavaik pedig a válogatás szempontjait és a szemléleti-poétikai különbözőségeket illetően is megfelelő eligazítást adnak.

Bízunk benne, hogy a harminchét szerző itt olvasható nyolcvankét alkotásának nagy többsége az olvasóközönség tetszését is megnyeri.