logo

€ / EUR

Válasszon a menüből

Pandora szelencéje

Szerző:
Ozogány Ernő
Kiadás éve:
2006
Leírás:
Oldalszám: 200
Méret: 230mm x 160mm
Kötés típusa: Keménykötés
Nyelv: Magyar
Kiadó: Lilium Aurum
Garancia: 24 hónap
A termék kódja: OZE1
EAN: 9788080623159
Megvásárolható: azonnal
7.82 Nettó ár (HÉA nélkül)
8.60 1db
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

E rendhagyó könyvben a szerző több megvilágításban mutatja be korunk uraolkodó hírközlő eszközét. Egyrészt a tévénéző szemszögéből tárgyalja a legutóbbi fél évszázad eseményeit, másrészt a szakember szemével láttatja a jelen és a jövő kezdő tévéseinek ezt a hírközlő eszközt...

 

Megjelenése óta a televízió - becenevein képernyő őfelsége, láda a háznál, elektronikus kunyhó, elektronikus naygmami, Pandora szelencéje, "hüjék ládálya" -, szóval e távolbalátó készülék egyre fontosabb szerepet tölt be a mindennapi életünkben. Olyannyira, hogy jelenleg több időt szánunk tá, mint családtagjainkra. A szerző jellemzése szerint: "Van, aki bevallja, van, aki tagadja, de tény: a televízió uralja a mindennapjainkat. Biztosan állítható, hogy ahol készülék van, legyen szó afrikai sivatagról, dél-amerikai őserdőről vagy éppen egy csallóközi vagy mátyusfüldi faluról, ott naponta bekapcsolják, nézők sokasága gubbaszt előtte. Nem csoda: azt az illúziót kelti, hogy ha nem is aktív részesei, de legalább megfigyelői vagyunk a világ eseményeinek."

Rendhagyó könyvet tart kezében az olvasó, amely több megvilágításban mutatja be a korunk uralkodó hírközlő eszközét. Egyrészt a tévénéző szemszögéből tárgyalja a legutóbbi fél évszázad eseményeit, másrészt a szakember szemével láttatja a jelen és a jövő kezdő tévéseinek ezt a hírközlő eszközt, harmadrészt rávilágít arra a tényre, hogy milyen gondo merülnek fel a közszolgálati és a kereskedelmi televíziókat felügyelő tanácsok munkájában, amelyek legfőbb feladata a nézők érdekeinek védelme. A fél évszázados nézői, több évtizedes szakmai múltal rendelkező szerző nem a tegnap és a ma televízióját mutatja be az olvasónak, hanem választ keres arra a kérdésre is, hogy milyen mértékben befolyásolja ez a tömegtájékoztatási eszköz a jövő nemzedékeinek életét.