logo

€ / EUR

Válasszon a menüből

Útjelzők az élők és élettelenek rengetegében

Szerző:
Csicsay Alajos
Kiadás éve:
2021
Leírás:
Oldalszám: 275
Méret: 145 x 210mm
Kötés típusa: Keménykötés
Nyelv: Magyar
Illusztrálta: Balázsy Géza
Kiadó: Vámbéry Polgári Társulás
Garancia: 24 hónap
A termék kódja: CSA1
EAN: 9788089955435
Megvásárolható: azonnal
9.09 Nettó ár (HÉA nélkül)
10 1db
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

A mi kultúránk balga, hiszen mereven szétválasztja a tudományt és a költészetet, s rövidlátó módpn nem veszi észre a világ összetettségét és szépségét, holott az mindkét területén feltárulkozik.- Carlo Rovelli

Előrebocsátom, e kötetben olvasható, viszonylag rövid írások nem kimondottam tudományos munkák, mégsem nélkülöz(het)ik a valós tényeket. Én korántsem kutatónak készültem, de mint kémia-biológia szakos hallgatótól kiváló tanáraim eleve elvárták, hogy megfigyeléseket végezzek a természetben, megtanuljak otthonosan mozogni az élők és az élettelenek világában. Meg persze azt is, hogy szakmai kötelességemnek tartsam, hogy a tanulás és tapasztalás révén szerzett ismereteimet folyvást gyarapítsam, valamint a leghatékonyabb módon és eszközökkel továbbadjam. Nálam ez utóbbira szolgál az ismeretterjesztő irodalom művelése is. Tehát ezek a munkáim mindenekelőtt figyelemfelkeltő, egyes tudományágak közötti összefüggéseket kereső szándékkal íródtak. Eredetileg pedagógusoknak szántam őket - mint módszertani segédanyagot - , de úgy vélem, a visszajelzések alapján meg is győződhettem róla, hogy az általam kiragadott témák nemcsak a szaktantókat érdeklik. Az élő és élettelen világ mélyebb megismerésére mások is igényt tarthatnak, sőt a jövőbeni sorsuk , benne a miénk is, sokakat aggodalommal tölt el. Nem kevés azoknak a száma sem, akik nem elégszenek meg a neten történő (fél)információk tömör közlésével, színesebb, olykor élesebb, máskor meg szórt fénnyel megvilágított, hangulatos képeket akarnak látni és természetesen olvasmányosabbakat. Éppen emiatt örülnék annak, ha munkám minél több érdeklődőhöz eljutna.

Leave the heavy lifting to us. From the warehouse to the desired place, Our Premium Delivery Service is available across Europe (some exclusions apply).

Ask us for the price.